JBS-lid in the picture:

April 2015

Wie ben je?

Mijn naam is Bert van Berlo, bijna 48 jaar jong. Ik ben getrouwd met Saskia en heb drie kinderen: Floris (20), Iris (18) en Lotte (16). Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, maar ben op mijn 15e verhuisd naar Maastricht. Inmiddels woon ik alweer bijna 19 jaar met plezier in een mooie wijk in Geleen.

Welk bedrijf heb je en wanneer ben je gestart?

In september 2011 ben ik als zelfstandig professional gestart met mijn bedrijf BVB ICT. Eerst parttime, maar na ongeveer een half jaar fulltime. Ik hanteer de term ICT altijd als containerbegrip voor alles wat met Informatie en Informatietechnologie te maken heeft. Dat betreft dus niet alleen de inzet en het beheer van apparatuur (zoals laptops, tablets en smartphones), maar zeker ook het vaststellen en produceren van managementinformatie, het organiseren en inrichten van functioneel applicatiebeheer of het trainen van medewerkers in het gebruik van een applicatie.

In de basis komt het erop neer dat ik bedrijven – zorg, overheid, telecom, onderwijs, MKB en ZZP - help met het beantwoorden van hun ICT-vraagstukken, het oplossen van hun ICT-problemen en het doorvoeren van duurzame ICT-veranderingen die beklijven.

Anders gezegd lever ik de volgende diensten: interim management, consultancy, beleid en implementatie. Kijk op mijn website www.BVBICT.nl voor meer informatie.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Na de HTS Bestuurlijk Informatiesystemen (BIS) in Heerlen (1989) ben ik bij diverse ICT en niet-ICT bedrijven werkzaam geweest – Sys-Aid, CSC, Stichting Synergos / DCE, Yacht, Vodafone, Tragel Zorg, Envida, Provincie Overijssel - in diverse rollen van software engineer, projectmanager, demandmanager tot informatie- en ICT-manager.

Wanneer en waarom ben je lid geworden van JBS?

De eerste bijeenkomst waar ik naar toe ben geweest was op 20-10-2014. Het thema van die avond vond ik interessant, maar wat mij het meest beviel was de openhartigheid en eerlijkheid van de overige deelnemers. Blijkbaar is JBS een veilige haven waar mensen zich op hun gemak voelen. Dat is wat ikzelf ook erg belangrijk vind. Eind oktober 2014 heb ik mij direct aangemeld als lid.

Wat zoek je bij JBS en wat heb je al gevonden?

Bij een netwerkorganisatie van bedrijven zoek ik naar mensen die zich qua ondernemerschap in een vergelijkbare situatie bevinden als ik of daar al een stuk verder en succesvoller in zijn. Van de uitdagingen en oplossingen van anderen kun je iets leren en hopelijk kan ikzelf ook iets voor een ander betekenen. Het lukt mij niet om naar iedere bijeenkomst toe te gaan, maar telkens ontmoet ik weer een interessante persoonlijkheid. Ik praat liever uitgebreid met één persoon op een avond, dan met een aantal waarvan ik de naam niet eens meer weet na afloop. Zo bouw ik langzaam maar zeker een netwerk op van mensen die ik ken en waarvan ik weet waar ze goed in zijn.

Als jij een merk zou vertegenwoordigen, hoe zou je dat merk dan omschrijven?

  • Integer en betrouwbaar
  • Open en eerlijk
  • Kundig en plossingsgericht

=> Zeggen wat je gaat doen en doen wat je hebt afgesproken!

Wat draag jij bij aan de maatschappij?

Ik heb een speciale interesse in de combinatie zorg en ICT. Tegenwoordig een veelbesproken en actueel onderwerp. ICT in de vorm van domotica, robotica, beeldbellen, alarmering, dwaaldetectie, enzovoort zal steeds meer bijdragen aan het behouden van de regie over je eigen leven als je ouder en afhankelijker wordt van anderen – professionele zorgverleners, mantelzorgers, familie en vrienden. Zelfregie geeft je de mogelijkheid om over je eigen leven te blijven beslissen ook al ga je tijdens het ouder worden fysiek achteruit.

Ik werk zelf al bijna 10 jaar in de zorgsector in diverse ICT-rollen en probeer altijd in het oog te houden op welke manier ik kan bijdragen aan het levensgeluk en –gemak van ouderen en zieke mensen. Bijvoorbeeld door het leveren van goede, snelle en vriendelijke dienstverlening als er aanvragen van cliënten of patiënten komen.

Heb je een toekomstvisie?

Ik geloof echt in de nieuwe economie waarin samenwerking tussen kleine bedrijven en professionals een sterk alternatief wordt voor grote ondernemingen. Samen kun je een grote diversiteit aan specialistische diensten aan je klanten aanbieden die je alleen niet kunt bieden.

Als ik bij een klant ben dan krijg ik ook vragen die niet met ICT te maken hebben, bijvoorbeeld op juridisch of administratief gebied. Het zou toch mooi zijn als ik die vragen kan beantwoorden doordat ik samenwerk met een juridisch of administratief specialist of bedrijf. Ieder afzonderlijk individu is dan ambassadeur van de diensten van het groter geheel. Wellicht moet je die diensten aanbieden onder een groepsnaam. In mijn ogen biedt dit model zowel voordelen voor de dienstverleners als voor de klant.

Wat is belangrijk in je leven?

Mijn gezin, mijn werk, sporten, studeren en genieten van lekker eten en vakanties. De uitdaging is om genoeg tijd te maken voor de belangrijke dingen in het leven en de juiste balans te vinden tussen werk en privé.

Wat zijn je hobby's en passies?

Ik wandel graag en doe dat samen met mijn vrouw en één van mijn dochters. Mijn grote passie is echter judo. Ik doe geen wedstrijden meer, maar train nog wel ongeveer twee keer per week in Terwinselen. Judo is voor mij niet alleen een leuke sport om lichamelijk gezond en geestelijk scherp te blijven, maar de discipline en de Budo-filosofie pas ik ook zoveel mogelijk toe in het dagelijks leven: respect voor iedereen en meebuigen in plaats van ertegenin gaan.

Vertel iets verrassends over jezelf

Ik nodig bij deze iedereen uit die - net als ik - graag met anderen samenwerkt om een afspraak met mij te maken, zodat we in een rustige setting kunnen bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Ik trakteer!

JBS © 2019 | disclaimer | privacy | colofon