JBS-lid in the picture: Ger Segers

Mei 2017

Stel jezelf kort voor

Ger Seegers, 61 jaar. 

Wanneer en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben in 2002 gestart met mijn onderneming. Voor die tijd was ik marketingdirecteur Europa van een Amerikaans bedrijf. Een bedrijf dat apparatuur maakte voor de kabel-TV-infrastructuur. De Ziggo’s en UPC’s waren de klanten. Ik deed dat vanuit Klagenfurt (Oostenrijk), waar ik ongeveer 4 jaar gewoond heb, althans door de week. Ik pendelde op en neer tussen de Klagenfurtlaan in Venlo en de Venlo-weg in Klagenfurt (J). Door de tegenvallende marktomstandigheden werd ik genoodzaakt een andere baan te zoeken. Ik heb toen gekozen voor zelfstandigheid.

Wat voor bedrijf heb je en sinds wanneer?

Mijn bedrijf heet Visions Management Consultancy. Sales en Marketing Strateeg vind ik een mooie omschrijving van mijn activiteiten. Klanten nieuwe inzichten in B2B sales en marketing laten ontdekken, is wat ik doe. Ik ben begonnen in 2002 met het geven van commerciële gedragstrainingen. Sinds 2004 ligt mijn focus op het sparren met bedrijven met het doel hun omzet structureel en duurzaam te verhogen. Daarbij komt mijn kennis en ervaring met en van sales en marketing goed van pas. Het klinkt logisch, maar de klant centraal stellen is mijn motto. Dat is onbevooroordeeld naar je klanten kijken. Niet streven naar zoveel mogelijk uit je klant halen, maar hem het maximale bieden. Daar word ik blij van. Mijn werkterrein is Europa.

Wat is de toekomstvisie voor je bedrijf?

Ik ben een tevreden mens en voorlopig blijf ik doen wat ik nu doe. Omdat ik het bedrijf ben, moet ik vooral gezond blijven. Ik ben nu 61, barst van de energie, word gedreven door nieuwsgierigheid en heb nog veel ideeën en zal me de komende jaren blijven inzetten om anderen waar mogelijk te helpen.

Wat is het vreemdste/leukste zakelijke voorstel dat iemand je ooit heeft gedaan?

Dat zijn er eigenlijk twee:

  • Eind jaren 90 ben ik gevraagd om in Oostenrijk (Klagenfurt) een nieuwe sales en marketing organisatie op te bouwen. Na overleg met Vera, mijn maatje, steun en toeverlaat heb ik die job aangenomen. Dat betekende wel een 'weekendhuwelijk'. Net in die periode hebben we ook in eigen beheer een nieuw huis gebouwd. Dat heeft Vera helemaal begeleid. Dat was overigens een fantastische tijd.
  • Recent ben ik gevraagd om mee te helpen een baanbrekend meetapparaat voor Lymfoedeem in de markt te zetten. De Peracutus Aqua Meth. Op basis van het 'in-kind principe', dat wil zeggen dat mijn tijd niet wordt betaald. Bij succes zal ik als managing partner delen in de winst.

Is een baan in loondienst nog een optie?

Nee, dat is geen optie.

Wanneer en waarom ben je lid geworden van JBS?

Sinds maart 2015 ben ik lid van JBS. Enthousiast gemaakt door Vera, die als lid van de activiteitencommissie mij af en toe uitnodigde om als gast JBS te beleven.

Wat heeft JBS je gebracht en wat hoop je er nog te vinden?

JBS voelt als een harmonieuze familie, waar je je snel thuisvoelt. Warm, open minded, vertrouwd. De veelheid aan disciplines verenigd in JBS maakt de discussies interessant.

Van welke andere netwerkverenigingen ben je nog meer lid?

  • Ik ben moderator van ondernemers ontbijtclub 1 op 14. Elke 2e vrijdag ontbijten we in Kasteel de Berckt in Baarlo waar we thema’s aansnijden en uitdiepen die voor iedereen interessant zijn. Het doel is om samen beter te gaan ondernemen. Je leert elkaar goed kennen en op die manier kun je elkaar met een goed gevoel aanbevelen in je eigen netwerk. Deze club bestaat nu uit 10 leden.
  • Daarnaast ben ik lid van een mastermind groep. Elke maand komen we met 6 ondernemers een avond bij elkaar. Daar wordt besproken wat je als ondernemer bezig houdt, waar je mee bezig bent, wat je hebt geleerd de afgelopen periode. De hulpvraag komt ook aan de orde. Waar kunnen de andere ondernemers je mee helpen? Dat lijkt veel op het idee dat bij JBS geïnitieerd is om naast de reguliere JBS meeting elkaar vaker te ontmoeten om meer diepgang te krijgen. Zeer aan te raden.
  • En ik ben al meer dan 25 jaar lid van Plan Nederland. Recent zijn nieuwe initiatieven ontwikkeld om kinderen die ouder zijn dan 18 jaar door te laten stromen naar een hogere beroepsopleiding of universiteit; Het Plan Scholarship. Dat is in Ecuador gestart. Een deel van mijn omzet gaat naar dat Plan Scholarship. Vera en ik hebben een student geadopteerd, Erik. In september 2016 hebben we een fantastische reis naar Ecuador gemaakt. Behalve het bezoeken van enkele Plan projecten hebben we ook Erik ontmoet. Iets meer over deze reis kun je op mijn site visions-marketing.nl lezen onder de kop inspiratie.


Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Soms helemaal niets en dat is best lastig. Fotograferen en gitaar spelen doe ik graag. Daarnaast reizen en wandelen in de natuur. Dit jaar staat het lopen van het Pieterpad op het programma. 4 van de 13 trajecten hebben we al afgelegd. Samenzijn met onze kleindochter Mijntje (zij wordt 5 in augustus) is een zeer inspirerende bezigheid.

Wat is je motto of favoriete uitspraak?

Mijn motto is samenwerken. Door het delen van kennis en ervaring komen we veel sneller tot oplossingen.

Wat staat er bovenaan je bucket list?

Misschien een beetje saai, maar Ik ben niet iemand die persé iets moet of nog wil zien. Op mijn wensenlijst staat het land Bhutan bezoeken. 

JBS © 2019 | disclaimer | privacy | colofon