JBS-lid in the picture: Laura Lazzarini

November 2018

Laura Lazzarini is business- & lifecoach (#de kracht van aandacht). Ze motiveert, activeert en inspireert andere ondernemers om hun doelen te bereiken. Ze houdt mensen een spiegel voor, stelt de juiste vragen, of laat bewust een stilte vallen. Het liefst werkt Laura in de natuur, omdat het groen en de buitenlucht zorgen voor rust, ruimte, energie en nieuwe inzichten. Is het echt hondenweer, dan zoekt ze binnen een knusse, warme plek op. Ze organiseert ‘Net-Walkings’ en Opkikkerdagen en is ook nog de goedlachse gastvrouw van Dalauro Bed & Breakfast op een heuvel in het prachtige Eys. 

Wanneer werd je ondernemer?

Samen met mijn man Rob begon ik met Dalauro in 2007. De B&B opende op 23 november 2008 haar deuren, dus bestaat deze maand 10 jaar. Met mijn eigen bedrijf startte ik in 2014.

Wanneer en via wie kwam je bij JBS? En waarom besloot je om te blijven?

Céline en Lieke ken ik via een andere netwerkvereniging en zij vroegen of ik zin had om een keer mee te gaan naar JBS. Ik besloot om lid te worden, omdat ik het een fijne club mensen vond. Ik beweeg me het liefste in kleine groepen en JBS is niet al te groot.

Waarom hebben ondernemers baat bij aandacht van jou?

Ik zorg ervoor dat jij je op je gemak voelt om je verhaal te doen. Om snel tot de kern te komen en dan dus ook stappen te zetten. Na één of meerdere sessies met mij heb je meer rust in je hoofd en heb je de regie over je bedrijf en je leven terug. Door met mij te sparren, door samen valkuilen en mogelijkheden onder de loep te nemen, door je innerlijke stemmetjes tegen te spreken, lukt het je om, met overzicht en structuur een volgende stap te zetten met je bedrijf.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Wandelen. Daar begin ik als het even kan mijn dag mee. Ik ben een bofkont dat ik in een prachtige omgeving woon. Ook houd ik van lekker eten; maaltijden met verse (streek)producten die met liefde zijn bereid. De Italiaanse keuken heeft mijn voorkeur.

Op je website staat ‘het is simpel maar niet makkelijk’. Heb je nog andere (tegeltjes)wijsheden?

De meest waardevolle tip die ik ooit kreeg was: ‘doe de dingen waarvan je hart gaat zingen’. Als je daarmee bezig bent kan je de hele wereld aan, hoe druk je het ook hebt. Naast wandelen zorgt je passie en je hart volgen voor de energie die je nodig hebt. Oh ja en niet onbelangrijk … ‘blijf genieten’, als persoon en als ondernemer. Zo belangrijk.

JBS © 2019 | disclaimer | privacy | colofon