JBS-lid in the picture: Paul-Jan Heijnen

November 2017

 

Stel jezelf kort voor

Ik ben Paul-Jan Heijnen en ik zet graag mensen en organisaties in beweging om op een gezonde wijze resultaat te behalen.  

Hoe heet je onderneming en wanneer ben je ondernemer geworden?

Ik heb twee bedrijven: Heijnen Innovations AcCompany en Tai chi Vitality. In 2011 ben ik hybride ondernemer geworden.

Hoe heb je het ondernemerschap aangepakt en wat doe je precies?

Als voormalig innovatieadviseur bij Syntens heb ik het business canvas model voor mezelf ingevuld en zo heb ik systematisch een plan de campagne gemaakt. Ik help andere ondernemers op weg met hun business strategie. Ik kan mensen stimuleren, begeleiden, informeren en adviseren waardoor ze strategisch en resultaatgericht kunnen innoveren. Daarbij weet ik ook nog goed de weg in subsidieland. Ik specialiseer me ook in privacy en big data om bedrijven en organisaties op innovatieve wijze privacy proof te maken. 

Is een baan in loondienst nog een optie?

Ja, als ik in die baan kan doen waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg en als het ook nog een beetje goed betaald, is loondienst zeker nog een optie. Wellicht in combinatie met mijn eigen bedrijven. 

Wanneer en waarom ben je lid geworden van JBS?

In april 2017 ben ik lid geworden. De eerste bijeenkomst waar ik bij was - Human Being Management in februari 2017 - was interessant. Ik kreeg er energie van, er hing een ongedwongen sfeer, het voelde als thuiskomen. Daarom past JBS bij mij.   

Wat heeft JBS je gebracht en wat hoop je er nog te vinden?

Een leuk netwerk. Ik hoop bij JBS nog meer inspiratie, ontwikkeling en kennis te vinden. En dat het ook nog voor meer business zorgt.

Wat is het vreemdste zakelijke voorstel dat iemand je ooit heeft gedaan?

Ik krijg niet zo zeer vreemde voorstellen, maar mensen vinden het vooral moeilijk te begrijpen wat ik allemaal met elkaar combineer. Opgeleid als jurist, werkzaam als innovatieadviseur, goed in het concreet maken van dingen, maar ook bezig met tai chi. Mensen hebben vaak een idee van tai chi als iets heel zweverigs, terwijl het juist iets heel praktisch is. Voor mij vormt alles wat ik doe een logische combinatie, omdat je de basisfilosofie van tai chi ook terugvindt in bedrijven en processen. Dat vertaal ik naar duurzame inzetbaarheid op de werkvloer en systematisch innoveren. Wist je bijvoorbeeld dat Jack Ma van Alibaba tai chi ook als bedrijfsconcept inzet?

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Met mijn vriendin uiteten, salsa dansen en bootcampen. Ik doe bijvoorbeeld graag mee aan Venlo Stormt. 

Wat is je motto of favoriete uitspraak?

Keep on moving and never ever surrender.

Wat staat er bovenaan je bucket list?

Ik zou wel een jaar op wereldreis willen. Niet de toeristische hotspots bezoeken, maar juist echt in contact komen met de lokale bevolking en meer leren over hun taal en cultuur. Ook zou ik graag een tijdje in Londen willen wonen waar onze dochter woont.

JBS © 2019 | disclaimer | privacy | colofon