JBS-lid in the picture:

November 2015

Wie ben je?

Mijn naam is Peter Gielkens, ik ben 59 jaar oud, al 30 jaar heel gelukkig getrouwd met Nicolet, vader van onze dochters Robine en Veroniek.

Ik ben een energieke man met veel drive, heb een open persoonlijkheid en hou van harmonie. Als generalist, koppel ik mijn ratio aan mijn gevoel en intuïtie. Mijn waarden zijn: Vertrouwen, Authenticiteit en Passie (*)

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin angst centraal stond; angst om fouten te maken, angst om anders te zijn. Ook ik koos mijn weg vanuit die overweging; ik besloot voor een goede, degelijke studie te gaan, maakte snel carrière op weg naar een steeds hogere, meer “zekere” functie.

Jarenlang heb ik me vanuit die angst laten opjagen, het heeft me veel energie gekost. Pas na mijn 2e burn-out heb ik die behoefte aan (schijn-)zekerheid durven loslaten en kon ik meer op mezelf gaan vertrouwen. Vanuit dat zelfvertrouwen durf ik nu ook steeds meer authentiek te zijn. Ik voel steeds meer passie om echt mezelf te durven zijn en ook in mijn werk op mijzelf, mijn gevoel en intuïtie te vertrouwen.

Welk bedrijf heb je en wanneer ben je gestart?

Mijn ZZP-onderneming draagt de naam Gielkens Consultancy en die ben ik gestart in 2001. Ik coach en begeleid (bestaande en startende) ondernemers en teams naar zelfsturing; vanuit zelfkennis je eigen kwaliteiten en visie scherp in beeld krijgen en authentiek je eigen pad kiezen en je doelen gaan realiseren.

Vanuit mijn eigen zelfvertrouwen, gevoel en intuïtie begeleid ik ondernemers om zichzelf te (her)kennen en zo aan (zelf)vertrouwen te winnen. Ik stimuleer hen om authentiek te zijn en zo vanuit zichzelf echte passie te gaan ervaren!

Uitgangspunt is dat ik stimuleer en jij het allemaal zélf ervaart en zélf doet door bewuste zelfsturing!

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik wilde eigenlijk huisarts worden, maar werd twee keer uitgeloot en toen besloot ik bedrijfskunde te gaan studeren. Daarna heb ik bij een aantal snelgroeiende ICT bedrijven (o.a. Océ, Oracle, CMG) carrière gemaakt van adviseur tot technisch directeur. Nadat ik mijn roer had omgegooid, heb ik bij Syntens (Innovatiecentrum) bedrijfskundige adviezen gegeven aan ondernemers. Daar herkende ik dat veel ondernemers ook (nog) de weg naar zichzelf zoeken en besloot toen dat ik alsnog “heelmeester” wilde worden; een soort bedrijvendokter.

Wanneer en waarom ben je lid geworden van JBS?

Ik ben getipt door Hans Kern met wie ik samenwerk voor ondernemers binnen de gemeente Heerlen. Daarna had ik een heel goed en open gesprek met onze voorzitter Richard Swaghoven en dat gaf de doorslag voor mijn introductieavond afgelopen april. Vanaf het eerste moment voelde ik een hele bijzondere warme, ongedwongen en vertrouwde sfeer. In mei ben ik lid geworden.

Wat zoek je bij JBS en wat heb je al gevonden?

Ook ik ben een bewuste ZZP-er, dat heeft zo zijn voordelen en ik vind het ook heel leuk om op een plek sociaal met “leuke collega’s” bij te praten, te lachen en met en van elkaar te leren. Dat plekkie heb ik nu echt al bij de JBS gevonden!

Als jij een merk zou vertegenwoordigen, hoe zou je dat merk dan omschrijven?

Het mooiste compliment dat ik al coach ooit gekregen heb is dat men mij vergeleek met het merk…..Maïzena!

“Peter je bent als Maïzena; het ultieme bindmiddel dat zelf neutraal van smaak is. Dat mensen met zichzelf en met anderen weet te (ver)binden en mensen weer de ‘Jus van hun leven’, kan laten proeven!”

Wat draag jij bij aan de maatschappij?

Ik geef mensen vertrouwen. Vertrouwen is de basis om je te verbinden met jezelf en vervolgens met de ander.

Wat hoeft niet meer of wat ga je uit de weg?

Omgevingen waar mensen, veelal uit angst, een rol spelen.

Heb je een toekomstvisie?

Ja, ik voel dat we (met horten en stoten) op weg zijn naar een maatschappij van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Een wereld waarin geld geen rol meer speelt en ook niet meer aanwezig zal zijn! Waar ieder dat geeft wat hij wil geven en dat neemt wat hij nodig heeft.

Wat is belangrijk in je leven?

Ik hou van harmonie. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf heb gevonden en dat ik me mag en kan verbinden om anderen daarbij te mogen begeleiden.

Wat zijn je hobby's en passies?

Ik hou veel van wielrennen, van tennissen en van fotografie. Mijn werk als coach/begeleider is mijn passie!

Vertel iets verrassends over jezelf

Ik ben thuis de romanticus, die (te) veel kaarsjes aansteekt, voor de gedekte tafel en extra Sinterklaassfeer zorgt en altijd weer veel te vroeg de kerstboom binnen haalt….!

(*) met dank aan JBS-collega Monique Linders

JBS © 2019 | disclaimer | privacy | colofon