JBS-lid in the picture:

Wie ben je?

Ik ben Rianne Onckels, 32 jaar, geboren in Venray en gelukkig samenwonend met mijn vriend Gertjan in Wanssum. Hier hebben wij vijf jaar geleden ons droomhuis gekocht, een oude pastorie, en die hebben we helemaal naar onze wensen opgeknapt.

Welk bedrijf heb je en wanneer ben je gestart?

In november 2012 heb ik mijn droom verwezenlijkt en ben ik voor mezelf begonnen met Flexian Organisatieadvies. Betrokken medewerkers dragen bij aan het succes van een bedrijf. Uit eigen ervaring weet ik dat het omgaan met talenten binnen organisaties, persoonlijker, beter en vooral ook anders kan.

Ik kijk op een andere manier naar organisaties. Ik begin namelijk bij het begin. Wat is de reden van bestaan van jouw organisatie en hoe is je organisatie hierop ingericht? Zijn jouw medewerkers er bewust van waarom hun klanten voor hun organisatie kiezen? En nog belangrijker, handelen ze hier ook naar? Hierbij kijk ik naar medewerkerspotentieel, talentontwikkeling en teamsamenstelling. Ik laat mensen nadenken over waar ze naar toe willen en wat ze nodig hebben om daar te komen.

Het is mijn passie om bedrijven te helpen om het beste in mensen en teams naar boven te halen. Want ieder mens heeft iets unieks te bieden.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Na mijn studie ben ik mijn loopbaan gestart in de uitzendbranche. Na meerdere jaren relevante werkervaring te hebben opgedaan binnen sales (buitendienst) en rekrutering heb ik de laatste jaren gefungeerd in de functie van regiomanager waarbij ik eindverantwoordelijk was op het gebied van commercie en HRM en het uitbouwen van mijn eigen regio.

Wanneer en waarom ben je lid geworden van JBS?

Begin dit jaar ben ik na 1 keer als gast te hebben mogen proeven aan JBS direct lid geworden. De prettige, open en ongedwongen sfeer hebben de doorslag gegeven. Daarnaast vind ik de themabijeenkomsten erg interessant. Daar haal ik altijd wel weer een aantal tips uit waar ik zelf iets mee kan.

Wat zoek je bij JBS en wat heb je al gevonden?

Verbinding met andere ondernemers. Kennis delen is vermenigvuldigen. Ik geloof er dan ook niet in om kennis alleen voor mezelf te houden. Ik vind het belangrijk om kennis met elkaar te delen en elkaar te helpen.

Als jij een merk zou vertegenwoordigen, hoe zou je dat merk dan omschrijven?

Een merk dat waarde wil toevoegen zodat bedrijven en mensen kunnen groeien. Ik wil graag betekenisvol bezig zijn. Werk is niet alleen bedoeld om geld te verdienen, werk moet voor mij ook zingevend zijn.

Wat draag jij bij aan de maatschappij?

Mijn bijdrage aan de maatschappij zit vooral in de kleine dagelijkse dingen. Wanneer mensen mij om hulp vragen probeer ik voor ze klaar te staan, een luisterend oor te bieden, advies te geven of ze te helpen.

Daarnaast ben ik actief als mede-organisator van de Open Coffee Horst aan de Maas, waar wij ondernemers uit de regio Horst met elkaar verbinden en ben ik bestuurslid van de Businessclub van voetbalverenging SV Venray waar ik mij inzet om voor iedere sponsor een aantrekkelijk platform te bieden om te netwerken.

Wat hoeft niet meer of wat ga je uit de weg?

Twijfelen aan mezelf. Ik ben goed zoals ik ben. Wie ik uit de weg ga, zijn mensen in mijn omgeving die alleen maar willen profiteren, komen halen en enkel aan zichzelf denken zonder iets voor aan ander te willen terugdoen.

Heb je een toekomstvisie?

Mijn visie: ik wil graag een kritische sparringpartner zijn en me richten op de toekomstbestendigheid van organisaties. Dit door mensen, hun competenties en de wijze van samenwerking als succesfactor te zien. Ik werk vanuit gelijkwaardigheid, wederkerigheid en kwetsbaarheid.

Wat is belangrijk in je leven?

Er zijn een heleboel dingen belangrijk in mijn leven, maar als ik er toch een paar moet noemen: vriendschap, verbondenheid en innerlijke groei.

Wat zijn je hobby's en passies?

Het is misschien cliché, maar mijn werk is mijn hobby. Ik haal heel veel plezier en energie uit mijn werk. Het begeleiden en coachen van mensen, inzichten die worden verkregen, het zien opbloeien van mensen en stappen die worden gemaakt; prachtig dat ik daar deelgenoot van mag zijn.

Naast mijn werk vind ik het leuk om aandacht en tijd te besteden aan mijn vriend Gertjan en natuurlijk vrienden en familie. Lekker samen borrelen, heerlijk gaan uiteten of samen naar een concert.

Vertel iets verrassends over jezelf

Hmmm verassend? Wat maar weinig mensen van mij weten is dat je mij altijd wakker mag maken voor mokkataart!

JBS © 2019 | disclaimer | privacy | colofon