Reviews 2017

19 juni - Bedrijfsbezoek Alfa

Door Lieke Rijkx

Het was één van de warmste, langste en zonnigste dagen van het jaar, de perfecte dag om naar een bierbrouwerij te gaan om van een koud en welverdiend drankje te genieten. Maar geheel volgens de Limburgse traditie, werden we door de gastheer en gastvrouw ontvangen met koffie en vlaai. Het bier werd ons in het vooruitzicht gesteld voor ná het officiële gedeelte.

JBS-voorzitter Richard heette alle aanwezigen welkom en gaf daarna direct het woord aan Inge van den Heuvel van Meringe. Inge was er voor de tweede keer bij en vertelde vrolijk dat ze besloten had om lid te worden ‘want ik voelde me hier meteen thuis’. Inge is imagoprofessional en houdt zich onder andere bezig met kleur- en kledingadvies. Dat mocht ze direct toepassen op de aanwezigen. Het roze hemd van voorzitter Richard vertelde over hem dat hij goed voor zichzelf zorgt. Het viel Inge op dat er veel nette, bruine schoenen aanwezig waren, die je vaak ziet bij verkoop- en marketingjongens, terwijl JBS nauwelijks 'salesvolk' in huis heeft. Inge had Lissy Moonen meegenomen en zij vertelde kort over haar functie als loopbaancoach bij Time27 en hoe ze mensen helpt door hun wensen, mogelijkheden, kwaliteiten en onzekerheden in kaart te brengen met tests en opdrachten.

Lid in the Picture Paul Fekkes vertelde daarna uitgebreid het meer persoonlijke verhaal achter het Lid in the Picture verhaal. Hoe moeilijk de start van zijn eigen bedrijf was, dat hij af en toe in de clinch lag met het UWV en dat hij dankzij een grote portie doorzettingsvermogen toch een succes wist te maken van Paul Fekkes Videoproducties met nog veel mooie projecten en samenwerkingen in het verschiet. Richard riep vervolgens Marjoleine Schlösser van Zonder Fout naar voren, omdat zij de afgelopen weken super zichtbaar was op social media met haar workshops. Zij vroeg op haar beurt Walther Beset naar voren omdat hij onlangs een prestigieuze prijs van de Universiteit Aken won om automatisering begrijpelijk en toegankelijk te maken. Walther vertelde over zijn passie om kinderen vanaf een jaar of drie al te leren programmeren door ze simpele commando’s aan een virtuele schildpad te laten geven.

Toen was het tijd voor de rondleiding en de bedrijfsfilm van Alfa. Sinds 1870 brouwt de familie Meens op ambachtelijke en duurzame wijze haar Alfa Bieren, inmiddels met de vierde generatie aan het roer. De gastheer en gastvrouw vertelden er met liefde over en deelden allerlei anekdotes, terwijl we werden rondgeleid door de gebouwen. Over Tante Wies die iedere ochtend het bier proefde en daarmee 96 jaar oud werd. Over het noodgedwongen kopen van een huis door de familie Meens, omdat de eigenaar weigerde een boom te kappen en die boom er weer de oorzaak van was dat de nieuwe biertanks niet bij de brouwerij konden komen. En hoe er vroeger honderden brouwerijen in Limburg waren en de familie vaak weerstand had moeten bieden om niet opgekocht te worden door een grote multinational.  

Tot slot was het tijd om het Edel Pils, de Dortmunder en de Lentebok te proeven. Het bleef nog lang warm in Thull.  

16 mei - Nieuwsbrieven en bloggen

Bijeenkomst Sablones Nieuwsbrieven en Bloggen

Door Alger van Maaren

Dinsdag 16 mei waren we te gast bij Sablones Venlo voor de workshop Nieuwsbrieven en Bloggen, gepresenteerd door Lieke Rijkx, van Lieke Schrijft, die geassisteerd werd door Alger van Maaren van Social Paint. Uiteraard begonnen we met koffie en 'vla' waarna voorzitter Richard het woord nam. Ger Segers mocht, als Lid in the Picture, vertellen over zijn ervaringen als ondernemer en als mens. Opvallend: het meest had hij geleerd van zijn kleindochter, namelijk 'in het moment leven'. Hierna kwamen de diverse aspirant-leden even kort aan het woord in het traditionele 'voorstelrondje'. Truus, Melanie, Ramon, Anita, Ingrid, Marcel, Wilma, Debbie, Inge, Erwin en Nicole, bedankt voor jullie leuke introducties! 

Daarna was het woord aan Lieke. Geassisteerd door Alger achter de laptop gaf zij een bondige, leerzame presentatie over het schrijven van nieuwsbrieven en blogs. De aanwezigen werden ook zelf aan het werk gezet. Ze moesten een prikkelende kop bedenken voor hun eerstvolgende blog en meedenken over de nieuwe naam voor de JBS-nieuwsbrief. De presentatie wordt uiteraard verstuurd naar alle deelnemers! 

10 april - Facebookmarketing

Paul Fekkes Videoproducties

Door Lieke Rijkx

Volle bak in de Urmondse community van de WERKplaats. Reden? Facebook! Want vanavond ging het over Facebookmarketing. Alger van Maaren van Social Paint en Lieke Rijkx van Lieke Schrijft hadden een programma voorbereid waar zowel de beginnende als de gevorderde Facebooker mee uit de voeten kon.

Eerst werd de aspirant-leden gevraagd kort iets over zichzelf en hun bedrijf te vertellen. Ook kreeg onze geliefde sponsor gemeente Heerlen in de persoon van Hans Kern het woord. Met een mooi dankwoord nam hij afscheid van JBS. Hans, wij gaan jou ook missen en hopen je toch nog te blijven zien!

Hierna volgde een uitgebreide presentatie in Prezi met heel veel informatie. Voor de één heel veel nieuwe informatie en voor de ander heel veel Aha-erlebnis. Aan het einde van de presentatie gingen de JBS-leden, de aspirant-leden en de WERKplaats-leden aan de slag met hun opdracht. Dit onderdeel van de avond werd erg gewaardeerd, omdat hierin een verbinding werd gemaakt tussen elkaar beter leren kennen, nieuwe inspiratie opdoen en het geleerde ook direct in praktijk brengen. Paul Fekkes, onze hooggewaardeerde video-goeroe, heeft de hele avond in beeld gebracht. Benieuwd of jij ook op de film staat? Volg ons dan op Facebook!

Uiteraard sloten we af met een gezellige borrel met garnituur, verzorgd door de huis-cateraar van de WERKplaats Urmond. Van der Valk. Kon je, omdat de avond 'vol' was, niet aanwezig zijn? De inschrijving voor het volgende evenement over Bloggen en Nieuwsbrieven is geopend!

 

21 maart - ALV Wokkend netwerken

Door Alger van Maaren

Zes uur in het stadion van Roda JC voor de algemene ledenvergadering. Het was niet voor iedereen een sinecure, maar gelukkig kon de vergadering op tijd beginnen. Uiteraard is er een lang verslag in de vorm van notulen beschikbaar, maar de korte versie is als volgt:

Afgetreden zijn: Michel (voorzitter Public Relations Commissie), Desirée (voorzitter Activiteiten Commissie) en Thijs (secretaris). Michel blijft binnen de PRC om de website verder te optimaliseren, Thijs blijft in het bestuur en zal zich bezighouden met 'Lid in the Picture' en de continuïteit. Desirée wordt een 'gewoon' actief lid. Opvolgers zijn: Céline als voorzitter AC, Lieke als voorzitter PRC en Alger als secretaris. 

Groei door verbondenheid is het speerpunt van de JBS het komende jaar. Door leuke activiteiten, nieuwe initiatieven en het vergroten van onderlinge verbondenheid wil het bestuur de huidige leden voorzien van een interessant programma en nieuwe leden aantrekken.

Na de ALV stak de JBS over naar het Parkstad Plaza om gezamelijk te dineren. De combinatie tussen tafelindeling, de vraag om een vraag en de enorme hoeveelheid diverse gerechten, maakte de tongen los. Het werd een gezellige avond waarop Manuel nog gemasseerd werd door Oesha, Dieuwertje aan Didier probeerde uit te leggen wat kleuren allemaal voor betekenis kunnen hebben en waarop wederom de verbinding gezocht en gevonden werd. Tot 10 april!

20 februari - Human Being Management door Anita Stal

Door Alger van Maaren

Een echt bijzondere JBS-avond, zo kunnen we deze wel typeren. Het begon met de gebruikelijke introductie door voorzitter Richard van de aspirant-leden. Om te beginnen was dat namens de ZZP Fabriek Maastricht Paul-Jan Heijnen. Hij was er voor het eerst en vertelde over ZZP Fabriek Maastricht en over Brightlands. Roger Pala van PLUS Schuldhulp was er voor de tweede keer bij en voelde zich al bijzonder thuis, zo antwoordde hij op de vragen van Richard.

Hierna was het toneel voor Peter Bal, hobby-imker en eigenaar van Peter Bal Ergonomie & Arbo. Voor zijn hobby, de bijen, is hij nog een toepassing aan het bedenken in zijn bedrijf. Wie met de honing wel raad zou weten, is Leonie Kohl. Zij heeft met haar achtergrond in voeding, gezondheid en tekstschrijven een stevige basis als tekstschrijver voor Food, Horeca en Toerisme.

De JBS mocht ook een nieuw lid verwelkomen: Marieke Doensen van Marieke Doensen Wandelcoaching en Begeleiding. Met haar energie, enthousiasme en vermogen om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen, hebben wij weer een topper bij de JBS gehaald.

Anita Stal was de hoofdact van de avond. Ze begon haar presentatie met een filmpje, The Other Side of Fear. Ze vertelde dat ze voor het eerst een presentatie gaf voor zo'n groot gezelfschap en dat ze daarmee zelf ook weer iets ging overwinnen vanavond. Eén van haar technieken om mensen dichter bij zichzelf te krijgen is ACT, de Analytics Character Tool. Hiermee was Desirée 'geanalyseerd' die enthousiast vertelde wat de confrontatie met zichzelf teweeg gebracht had. Daarna gingen de leden en aspirant-leden in groepjes aan de slag. Opdracht was voor je groepje te vertellen wat geluk voor jou betekent. Daarna stellen de anderen vragen en eindigen met een persoonlijk compliment. Deze complimenten kon je letterlijk in je zak steken, want deze werden aan je gegeven als een memootje.

De borrel was gezellig, de catering van Metsemakers Starmans Party Catering Company weer heerlijk en iedereen ging met frisse moed en een stapel complimenten naar huis. Zoals een JBS-avond hoort te zijn!

17 januari - Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen

Door Alger van Maaren

Boshotel Vlodrop ligt - hoe verrassend- midden in het bos en was de locatie voor de eerste bijeenkomst van 2017. De avond begon ludiek toen aspirant-lid Jos Jeurissen de hele zaal aan de Yuying Wushu Guan kreeg. Ook de andere aspirant-leden kwamen dankzij onze voorzitter Richard allemaal aan het woord om te vertellen wie ze zijn en wat ze doen. We begonnen relaxter dan ooit aan de presentatie van het OndernemersKlankbord. 

Sjra Clerkx en Hub Eykenboom, beiden ervaren oud-ondernemers, vertelden over de rol die het OndernemersKlankbord (OKB) kan spelen in ieder bedrijf. Hun voornaamste boodschap: als je ergens mee zit als ondernemer, trek dan aan de bel. Geen vraag is te gek om te stellen. Het viel de vrouwen wel op dat Sjra en Hub enkel voorbeelden gaven van mannelijke ondernemers.

Uiteraard was het hierna tijd voor gezelligheid: de borrel met vele luxe hapjes die maar niet op wilden, werd goed ontvangen. We spreken van een echte, geslaagde JBS avond. Voor de één een maandelijks uitstapje met collega's, voor de ander een avond vol nieuwe inspiratie. 

 

 

Reviews
Overige reviews
JBS © 2024 | disclaimer | privacy | colofon