Reviews 2019

14 mei - ACTief ondernemen met Marieke

Bekijk de foto's via onderstaande link.

05 februari - Achter de schermen bij L1

Door Lieke Rijkx

Een primeur voor JBS: voor het eerst hadden we een bijeenkomst in de ochtend. We gingen op bezoek bij L1 onze provinciale radio- en tv-zender. Gastvrouw Angèle had meteen een tweede primeur voor ons. L1 heeft een nieuw bedrijfsfilmpje dat de meeste medewerkers nog niet eens hadden gezien. Wij mochten naar het erg grappige filmpje kijken, terwijl we genoten van een stuk vlaai. 

Feiten
Daarna voorzag Angèle ons van een heel pak feiten en feitjes. Dat het gebouw bewust (vanuit de lucht gezien) de vorm van een vlaaipunt heeft. Dat tussen de studio's vierdubbel glas zit. Dat sommige ruimtes 'doosjes in een doos' zijn. Dat een zeer professioneel airconditioningsysteem de studio's van frisse lucht voorziet. Dat er ook nog een L1-gebouw in Venlo staat. Dat 1Limburg voor het nieuws is en L1 voor het entertainment en de actualiteitenprogramma's. Dat L1 onze rampenzender is en dat een wekkerradio met batterijen altijd een goed idee is in geval van nood.

Nieuwsgierig
We maakten een praatje (lees: we vroegen de oren van hun hoofd) met de mensen van de nieuwsredactie en van het programma Ongerwaeg. In de studio van L1mburg Centraal gingen we uitgebreid op de foto. Er waren veel ruimtes met verleidelijk oplichtende knopjes, maar Angèle was streng. "Handen op de rug!" We stelden zo veel vragen dat het programma een beetje uitliep. Een teken dat we het interessant en leerzaam vonden. Veel JBS'ers gingen weg met het voornemen om toch eens wat vaker naar de 'eigen' zender te kijken. "Doorlopen, doorlopen", klonk het regelmatig door de gangen.

Lunch
Na de rondleiding was het tijd voor een stevige lunch met soep en broodjes bij Talentino, een gezellige plek om na te praten met mooi uitzicht op de Groene Loper. Vol energie en inspiratie ging iedereen daarna naar huis of kantoor.

14 januari - Express yourself, impress others (Inge van den Heuvel)

Door Debbie van Cleef

Onze eigen Inge van den Heuvel van Meringe gaf - enthousiast als altijd - haar presentatie met als onderwerp “express yourself, impress others”. Hierin ging het over de eerste indruk die mensen maken op elkaar en hoe dat de verdere relatie kan beïnvloeden. Ook kwamen de verschillen tussen mannen en vrouwen aan de orde. Met specifieke voorbeelden zoals hoe mannen en vrouwen zich gedragen in groepen en één-op-één.

Inge gaf ook informatie over de kleurtheorie. Wist jij dat je bepaalde kleuren juist wel en andere juist niet moet dragen als je een belangrijke opdracht wilt binnenhalen? Kleur, gecombineerd met het type kleding dat je draagt, kan je positie maken of breken bij onderhandelingen. Het was een boeiende presentatie die ook veel vragen uit de zaal opleverde. Bedankt Inge!
 
Reviews
Overige reviews
JBS © 2023 | disclaimer | privacy | colofon