Reviews 2018

19 maart - ALV met Diner (alleen voor leden)

Afscheid van voorzitter Richard Swaghoven
Alger van Maaren nieuwe voorzitter
Marjoleine Schlösser nieuwe secretaris

Het is een populaire jaarlijkse traditie van JBS: eerst de Algemene Ledenvergadering houden en dan onbeperkt wokken. Voor sommige leden hét hoogtepunt van het netwerkjaar. Op 19 maart was het weer zover, het noodzakelijke werd met het aangename verenigd bij het Roda stadion in Kerkrade.

Door Lieke Rijkx

De opkomst bij de ALV in Brasserie de Gele Kaart was hoog, de leden waren benieuwd naar wat het bestuur te vertellen had. Voor het laatst sprak Richard iedereen toe als voorzitter. Hij deed het ‘op zijn Richards’, uit de losse pols, met passie en veel armgebaren. Richard dankte de aanwezigen uitvoerig voor vier mooie jaren bij JBS ("familiaal, laagdrempeling, ondernemend en gezellig") en sprak zijn vertrouwen uit in het bestuur in het algemeen en zijn opvolger in het bijzonder. "Er zit echt een leuke, enthousiaste club mensen." Ook Richards voorganger Albert kreeg het woord en sprak met liefde over zijn ‘oude club’. “Het is goed om te merken dat de sfeer bij JBS nog altijd warm, vertrouwd en positief is.”
Onze penningmeester Wendy deelt een grote passie met Richard: Italië en Italiaans eten. Als dank voor bewezen diensten kreeg Richard daarom een doos vol wijn, pasta, olijven en ader lekkers. 

Voordat Richards opvolger Alger (tot die tijd secretaris) het woord kreeg, vertelde Wendy eerst over de cijfers, Lieke over de pr en Céline over de activiteiten. Iedereen hield het kort, want hoe eerder aan tafel hoe beter. Unaniem en met applaus werd Marjoleine daarna verwelkomd als nieuwe secretaris en Alger als voorzitter. “Ik kan me voorstellen dat er bezwaar is tegen mijn benoeming, want ik spreek geen enkel Limburgs dialect. Maar ik houd wel heel veel van deze provincie en van deze groep mensen.”

Na de plichtplegingen haastte de groep zich naar Wok Plaza aan de overkant. Céline had gezorgd voor een tafelschikking waardoor iedereen een aantal keer van plaats wisselde en zo veel mogelijk andere leden beter leerde kennen. Roger had ervoor gezorgd dat er altijd genoeg te praten was, door onderwerpen op tafel te leggen over het bereiken van doelen en wat daarvoor nodig is of daarbij juist in de weg staat. De gesprekken waren veelzijdig en gingen lang niet allemaal over ondernemen. Vrijwilligerswerk, huisdieren, (klein)kinderen, sportieve prestaties, van alles kwam voorbij.

Ondanks goede voornemens van veel leden ‘ik ga echt niet te veel eten’, ‘ik houd het echt bij één dessertje’, ‘ik wil dat de weegschaal me morgen nog aardig vindt’ moesten sommige mensen vermoedelijk nog lang uitbuiken. En toch: volgend jaar weer!

20 februari - Debbie van Cleef / Patty Golsteijn - Cut The Crap

Door Marjoleine Schlösser-Geuze

Tsja, en toen zaten we even met onze mond vol tanden. Céline had zojuist bericht gekregen van Patty Golsteijn, onze spreker van deze avond, dat zij niet kon komen door ziekte. Spreken voor een volle zaal zonder stem is namelijk heel moeilijk, zo niet onmogelijk. 'Maar, Debbie, die doet toch ook aan tijd besparen als Virtual Assistant (VA)?' 'Ja, dat klopt.' 'Laten we haar vragen dan, als ze dat wil natuurlijk.' Gelukkig zei ze ja en het werd fantastisch!

De avond begon in de Picasso-zaal met een kopje koffie of thee en opwarmende gesprekken tussen (potentiële) JBS’ers. Rond acht uur vroeg Céline (bij afwezigheid van de voorzitter) iedereen vriendelijk om plaats te nemen. Eerst stelden vier aspirant-leden zich voor: Miriam Bommer, Carla Muisers en Wanda Suiker waren er voor het eerst bij. Lissy Moonen van Time27 kwam voor de tweede keer kijken hoe leuk het bij JBS is, dit keer kwam ze met Inge van de Heuvel mee.

De potentiële JBS'ers (want dat ben je als je eens een keer komt kijken) vertelden ieder een interessant verhaal over hun werkzaamheden. Daarna stak Debbie van wal. Ze vroeg ons welke ondernemerstaken we het minst leuk vinden of ons te veel tijd kosten. Bijna iedereen noemde de administratie, maar ook het bijhouden van alle sociale media staat ons blijkbaar vaak tegen omdat het zo tijdrovend is. Sommigen noemden het uitwerken van verslagen of koud acquireren. En zo waren er nog een aantal taken die we als ondernemer nu eenmaal moeten doen, maar als het eenvoudiger kan: graag!

Debbie had voor alle ‘vervelende’ taken handige tools bedacht. Iedere aanwezige heeft deze avond iets bijgeleerd en nieuwe manieren ontdekt om de dagelijkse klusjes te automatiseren. En mocht dat niet genoeg verlichting brengen, dan kunnen ze altijd Debbie zelf nog inhuren :).

Rond 21.30 uur verhuisden we naar de gezellige bar en kletste iedereen tot een uur of 23 na over de leuke presentatie en over alles wat men zoal als ondernemer bezighoudt. De catering was prima verzorgd; we kregen zelfs kleine hamburgers en pizzaatjes geserveerd!

Debbie heeft ook een stukje geschreven op LinkedIn over hoe zij het heeft ervaren om (zo last-minute) een presentatie bij JBS te geven. Lees het op LinkedIn: https://www.linkedin.com/pulse/ja-ik-doe-het-debbie-van-cleef.

 

 

Reviews
Overige reviews
JBS © 2018 | disclaimer | privacy | colofon